Låt oss veta vad du tycker

Om Sök tidskrift

Du kan söka utifrån tidskriftstitel, ISSN, ämne eller en artikels DOI eller PMID-nummer.

Söka på titel

Du kan bläddra per bokstav, söka på början av en titel eller på ord ur titeln. När du börjar skriva en titel får du förslag som matchar din sökning. Nya förslag kommer upp ju fler bokstäver du skriver. När du ser titeln du söker i listan väljer du den och klickar på sök.

Söka på ämne

Välj en kategori i listan över ämnen. Underkategorier för ditt ämne visas och du ser hur många tidskrifter som ingår i varje underkategori. När du valt underkategori får du en resultatlista med tidskrifter i det ämnet. Du kan välja flera underkategorier genom att hålla nere Ctrl och markera flera.

Resultatlistan

I resultatlistan kan du klicka på ikonen Info för att få mer information om tidskriften, t.ex. vilka år som finns, och på titeln eller ikonen SFX för att komma till fulltext och andra tjänster som är relevanta för varje tidskrift.

Väljer du "visa utförlig lista" visas mer information om tidskrifterna, t.ex. vilka år de finns tillgängliga och vilka ämnen de omfattar. Genom att klicka på ett ämne kan du söka vidare och få en ny resultatlista på alla tidskrifter inom det ämnet. Det är en ämnessökning motsvarande den du också kan göra under ”Ämne”.

Läs mer om bibliotekets länkserver Sfx och hur den fungerar.
Om SFX

Så kommer du till fulltexten

Klicka på tidskriftstiteln eller på ikonen SFX. Ett nytt fönster öppnas där du kan klicka dig vidare till fulltext.

Du får också:

  • information om vilka år tidskriften finns tillgänglig i fulltext
  • möjlighet att fylla i år, volym, nummer och sida. Du länkas då direkt fram till artikeln i databasen (observera att vissa databaser inte kan länka så djupt, i de fallen får du själv leta fram rätt artikel i databasen)
  • länk till lösenord om det behövs för att komma åt tidskriften (endast för anställda på PRV)
  • länk till bibliotekets beställningsdatabas så att du kan beställa artikelkopia av artiklar som inte finns i bibliotekets utbud (endast för anställda på PRV)
  • möjlighet att se efter om en tryckt utgåva av tidskriften finns

Länkar till databaser öppnas alltid i ett nytt fönster. Fönstret med Sfx-länkar ligger kvar bakom så att du kan se informationen om tillgängliga år eller lösenord.

Skip Navigation Links.

Databaser

Sök i våra databaser:
Svensk Patentdatabas
Svensk Varumärkesdatabas
Svensk Designdatabas

E-tjänster
Se alla våra e-tjänster
Tjänsterna gör det möjligt att ansöka direkt på vår webbplats.

Öppettider

Besök biblioteket kl. 10.00-14.00 måndag till fredag. Eller förboka möte på överenskommen tid.
Kontakta oss

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00