Låt oss veta vad du tycker

Så betalar du

När du lämnar in din ansökan till oss ska du betala en ansökningsavgift och eventuella samregistreringsavgifter.

Det är först när ansökningsavgiften och eventuella samregistreringsavgifter är betalda som tar vi upp din ansökan för behandling. Tänk också på att vi inte kan ta emot betalkort eller fakturera dig.

Tilläggsavgifter

Förutom ansökningsavgift och eventuella samregistreringsavgifter kan det tillkomma olika tilläggsavgifter. För varje varuklass utöver den första tar vi ut en extra klassavgift. Om det behövs fler än en bild för att din design ska anses fullständigt visad i vår registreringstidning betalar du en extra kungörelseavgift för varje bild. Om du lämnar in en modell på din design tar vi ut en avgift för förvaring. Om din ansökan gäller registrering av en design för fler än en femårsperiod måste du även betala ansökningsavgiften och tilläggsavgifter för dessa perioder.

Vänta in inlämningsbekräftelse

Du kan med fördel invänta den inlämningsbekräftelse som kommer med posten några dagar efter att du lämnat in din ansökan till oss. På inlämningsbekräftelsen står ditt ansökningsnummer som du då kan ange som referens vid din betalning.

Betalning av andra designärenden

Om din betalning gäller andra designärenden som exempelvis en förnyelse är det viktigt att du skriver detta på inbetalningskortet. Desutom måste du skriva namnet på innehavaren, inte namnet på det eventuella ombudet, samt aktuellt ansökningsnummer eller registreringsnummer.

Bankgiro

Du får gärna betala din ansökan via bankgiro. Det är viktigt att du på inbetalningskortet skriver att din betalning gäller en designansökan samt namnet på den sökande, inte namnet på det eventuella ombudet. Tänk på att utrymmet för noteringar oftast är väldigt litet om du betalar via webben.

Bankgiro 5052-6797

Utlandsbetalningar

För att undvika extra avgifter ska du ange korrekt betalningsinstruktion vid utlandsbetalningar.

Mottagarens bank, det vill säga PRV, ska anges som en BIC adress (Bank Identifier Code = tidigare SWIFT). Vårt kontonummer måste anges som ett IBAN (International Bank Account Number). Användning av BIC tillsammans med IBAN garanterar en korrekt överföring till vår bank.
Betalningar från utlandet ska alltså ställas till:

Bank: Skandinaviska Enskilda Banken, 106 40 Stockholm.
BIC adress: ESSESESS
Stockholm IBAN: SE77 5000 0000 0543 9100 2396 (24 positioner)

Depositionskonto

Genom att öppna ett depositionskonto hos PRV kan du på ett enkelt sätt betala kopior av patentskrifter, undersökningar, officiella avgifter med mera.
Depositionskonto

Övriga upplysningar

PRV:s organisationsnummer: 202100-2072
Momsregistreringsnummer/VAT-nr: SE202100207201

Skip Navigation Links.

Svensk Designdatabas

I Svensk Designdatabas hittar du design som beviljats skydd i Sverige.
Svensk Designdatabas

Blanketter

Tid till besked

Konsulttjänster

Vi hjälper dig att undersöka dina möjligheter.
PRV InterPat - konsulttjänster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00