Låt oss veta vad du tycker

Vanliga frågor och svar

Vi brukar få frågor från studenter och andra som är intresserade av att arbeta hos oss på PRV. Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Vilka yrkeskategorier finns på PRV?

Hos oss arbetar bland annat patentingenjörer, jurister och varumärkeshandläggare. Vi har även en marknadsavdelning som aktivt arbetar med att marknadsföra våra tjänster samt ett antal stödfunktioner inom IT, ekonomi, HR och service.

Vilka befattningar rekryterar ni oftast till?

Vi rekryterar vanligtvis civilingenjörer två gånger per år. Vi rekryterar även jurister med intresse för immaterialrätt kontinuerligt.

Vad kan PRV erbjuda mig som ingenjör?

Som patentingenjör arbetar du i teknikens framkant. Du granskar och bedömer du uppfinningar från nationella och internationella kunder inom ditt teknikområde. När du börjar som patentingenjör genomgår du vår unika utbildning inom patent och immaterialrätt där teori varvas med praktik.

Vad kan PRV erbjuda mig som jurist?

Som jurist är din huvudsakliga arbetsuppgift att författa beslut i olika ärenden inom avdelningens verksamhetsområden. Du förväntas också bistå handläggarna med hjälp i deras vardagliga arbete samt ha en god överblick av rättsutvecklingen inom arbetsområdena.

Arbetet kan också innefatta rättsutredningar, författa remissvar och andra yttranden samt representera PRV internationellt i frågor relaterade till sakområdet.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

Ett arbete hos PRV ger dig flera olika utvecklingsmöjligheter. Som exempel kan nämnas att du som nyanställd ingenjör får 18 månaders unik specialutbildning till att bli patentingenjör. Möjlighet finns också till intern vidareutbildning för att bli patentexpert. Många av PRV:s medarbetare har också andra spännande roller, exempelvis rollen som presentatör. Våra presentatörer är PRV:s ansikte utåt, de syns på mässor och utbildningar med syftet att hjälpa entreprenörer, innovatörer, företagare och olika typer av affärsrådgivare att få ökad kunskap om immateriella tillgångar. Andra utvecklingsmöjligheter är processägare och projektledare.

PRV är en efterfrågad kunskapskälla i många avseenden, inte minst av journalister som ofta vill ha vårt stöd i olika frågor, skolor, företag och företagsrådgivande organisationer.

Vad kan PRV som arbetsplats erbjuda?

Förutom självständiga, intressanta och omväxlande arbetsuppgifter kan PRV erbjuda dig en mänsklig arbetsplats. Vi tillämpar flexibel arbetstid vilket ger dig möjlighet att planera ditt arbete och styra din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare även ska hinna med att ha ett liv utanför jobbet och ha tid för familj, vänner och fritidsintressen. Vi vet att medarbetare som mår bra också presterar bra. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag som en uppmuntran till att motionera regelbundet.

Vad erbjuder ni för lön?

Våra löner är individuellt satta och är beroende av din prestation, förmåga och engagemang. Vi har en lönepolicy som tydliggör på vilka grunder lönen sätts och vad du kan göra för att påverka den.

PRV-skolan

Skip Navigation Links.

Har du frågor om rekrytering?

Ring våra specialister på HR-funktionen, tel 08-782 28 00.

PRV på Jobylon

Är du intresserad av oss arbetsgivare? Följ PRV på Jobylon.se så får du alltid nys om de senaste nyheterna!
http://www.jobylon.se/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00