Låt oss veta vad du tycker
2010-04-26

Pressmeddelande

Ny blogg om immaterialrätt och företagande

Patent- och registreringsverket (PRV) lanserar idag 26 april på World Intellectual Property Day en ny blogg – PRVbloggen.se

Syftet med PRVbloggen.se är att skapa ett forum i Sverige för diskussion kring immaterialrätt och företagande. Att öka förståelsen för kopplingen mellan företagande och immaterialrätt kan bidra till lyckade affärer och att företag vågar satsa på nya idéer.

Skribenter är personer med olika perspektiv på immaterialrätten beroende på yrkesroll, erfarenhet och personlighet. PRVbloggen engagerar gästbloggare från olika aktörer i Sverige inom immaterialrätt och företagande – ett tydligt tecken på att en mötesplats behövs.

PRV började blogga tillsammans med sina gästskribenter redan i mars månad för att ha ett intressant innehåll att erbjuda läsare nu när den lanseras.

”Vi på PRV tycker att immaterialrätt är en viktig del i affärsverksamhet och driver därför PRVbloggen. Läs gärna och delta i samtalen om företagande och immaterialrätt”, säger Susanne Ås Sivborg, generaldirektör på PRV.

Särskilt aktiva gästbloggare är Almi, Svenska Uppfinnareföreningen, Wainikkas Innovationsbyrå och Justitiedepartementet.

Citat från bloggen

”Får småföretagarna det stöd de behöver?
Stora företag har ofta egna avdelningar som jobbar med immaterialrätt. Små företag har sällan egna resurser till detta arbete.”
/Christina Nordström, projektledare på PRV

”Älskade mönsterskydd!
Mönsterskyddet är en immaterialrätt som ofta hamnar i skymundan. I tider när betydelsen av design ofta framhålls känns det konstigt att mönsterrätten så sällan diskuteras.”
/Christina Wainikka, jur dr och MBA, Wainikkas Innovationsbyrå

”Marknad kommer före patent.
Steg ett är att titta på om produkten eller en likvärdig lösning redan finns på marknaden. Det är förvånansvärt ofta jag möter innovatörer som inte ens gjort detta grundläggande steg och som blir mycket besvikna när vi efter 15 minuter på nätet konstaterar att produkten redan finns på marknaden.
/ Cecilia Ödman, Innovationsrådgivare ALMI Företagspartner Jönköping AB

PRVbloggen.se

 

För mer information kontakta:

Ola Bergfeldt, kommunikationschef
ola.bergfeldt@prv.se, tel: 08-782 25 62        


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00