GD har ordet

Välkommen till Patent- och registreringsverket, PRV, och vår webbplats. Vi är myndigheten för patent, design- och varumärkesskydd samt upphovsrätt.

Fotografi på Susanne Ås Sivborg Vi ansvarar även för utgivningsbevis och tar hand om personnamnsändringar. Framför allt finns vi till för att svara på dina frågor inom dessa områden. 

Vi är i huvudsak en avgiftsfinansierad myndighet som inte får några statliga bidrag. Hos oss hittar du många specialiserade ingenjörer, jurister och olika specialister med stor kunskap inom specifika områden. Totalt har vi 350 anställda i Stockholm och Söderhamn. Tack vare vår stora kunskap har vi möjlighet att hjälpa till att bevaka och analysera olika områden. Det hjälper dig som vill veta hur utvecklingen går inom ett visst område eller dig som vill ha stenkoll på dina konkurrenter.

Att skydda en idé är ett bra sätt om du vill tjäna pengar på något du lagt ner tid, arbete och energi på. Skyddsrätterna är ofta till hjälp när du vill hitta en affärspartner eller sälja din rättighet till någon annan.

Genom vårt arbete stimulerar vi svenska innovationer och entreprenörskap och främjar den tekniska och ekonomiska utvecklingen i vårt samhälle.

Här på webbplatsen hittar du mycket information om immaterialrätten och om hur vi kan hjälpa dig.

Susanne Ås Sivborg, Generaldirektör för PRV

Lär dig mer

Välkommen till PRV-skolan online!

Här får du lära dig vad immateriella tillgångar är och hur de kan leda till ökad lönsamhet. Utbildningen är helt kostnadsfri.

Utbildning

Våra kurser och seminarier ger ökad affärsnytta. Vi hjälper dig att lyfta blicken och se dina immateriella tillgångar.