Låt oss veta vad du tycker

PRV som PCT-myndighet

PRV är sedan länge, 1978, en PCT-myndighet. Det är vi mycket stolta över. Det innebär att vi har förtroendet att granska de PCT-ansökningar som kommer in samt ge dig en patenterbarhetsbedömning.

PCT, Patent Cooperation Treaty, är en internationell överenskommelse som medför att du genom en enda ansökan på ett språk får en internationell ingivningsdag. Det innebär att ansökan anses ingiven i alla PCT:s medlemsländer, mer än 140 stycken, den dagen. PCT administreras av FN-organet, World Intellectual Property Organization, WIPO, med säte i Genève. En PCT-ansökan hanteras i en eller två faser.

Lämnar du in en PCT-ansökan till PRV kommer vi att göra en nyhetsgranskning. Väljer du att fortsätta till en andra fas gör vi även en preliminär patenterbarhetsbedömning. När du fått våra utlåtanden bestämmer du själv i vilka länder du vill gå vidare med din ansökan.

PRV har en lång erfarenhet av att granska PCT-ansökningar och det är du som lämnar in en ansökan som bestämmer om du vill använda dig oss eller av någon annan granskningsmyndighet. För att du ska kunna välja PRV krävs att du bor i Sverige eller har din verksamhet här. PRV kan ta hand om ansökan under hela den internationella fasen, vilket är en trygghet för dig som kund.

Idag arbetar mer än 130 patentingenjörer hos oss. De har alla har djup kompetens inom sina teknikområden. Det innebär att oavsett vad det är du vill patentera har vi kompetent personal som tar hand om din ansökan på bästa sätt.

Skip Navigation Links.

Organisationsnummer

PRV:s organisationsnummer:
202100-2072

Konsulttjänster

Vi hjälper dig att undersöka dina möjligheter.
PRV InterPat - konsulttjänster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00