Låt oss veta vad du tycker

Tid till besked

Hur lång tid det tar innan du kan få besked av oss beror på hur mycket ansökningar vi får in, vilken typ av namn du söker samt hur komplett din ansökan är.

Godkänd ansökan eller föreläggande?

Du kommer antingen att få ett besked om att din ansökan är godkänd eller ett föreläggande. Får du ett föreläggande innebär det att det finns vissa brister i ansökan eller hinder mot att godkänna ditt sökta namn. Om din ansökan exempelvis inte är rätt ifylld, har fel adressuppgifter, saknar personbevis eller om ansökningsavgiften inte är betald tar det längre tid.

För en förnamnsansökan tar det cirka 8-10 veckor innan granskningen startar, och det gäller även efternamnsansökan. Därefter ska vissa efternamnsärenden också kungöras, vilket förlänger handläggningstiden med fem veckor.

Mer information

Kungörelse

Skip Navigation Links.

Namnansökan en e-tjänst

Namnansökan är vår nya e-tjänst som underlättar och gör det smidigare för dig som är ensamsökande att ansöka om namnändring.
Namnansökan

Går du i giftastankar?

Tänk på att ansöka om nybildat efternamn i god tid.
Skapa nytt efternamn
Tid till besked

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00