Låt oss veta vad du tycker

E-tjänster

E-tjänster inom området personnamn

Vill du byta efternamn, men har svårt att hitta ett som passar? Då kan du använda vår e-tjänst för efternamnsförslag. Den underlättar för dig i valet av ditt nya efternamn.

Namnansökan -  underlättar för dig att ansöka om namnändring

Vår e-tjänst Namnansökan gör att det går smidigare och snabbare för dig som är ensamsökande att ansöka om att byta namn. För att nyttja tjänsten behöver du ha e-legitimation och förmåga att betala elektroniskt. Du behöver även vara myndig, vara svensk medborgare eller folkbokförd i Sverige.
Namnansökan

Efternamnsförslag - få hjälp att skapa ett nytt efternamn

Genom att välja förled och slutled i namnet styr du själv över delarna i ditt tilltänkta efternamn. Dina val sätts samman till en lista över efternamnförslag där du fritt kan välja bland de alternativ som känns bäst.

Observera att namnen som du får fram i vår tjänst Efternamnsförslag, är förslag på tänkbara efternamn. Det är inte säkert att du har möjlighet att ta efternamnet.
Efternamnsförslag

Skip Navigation Links.

Namnansökan en e-tjänst

Namnansökan är vår nya e-tjänst som underlättar och gör det smidigare för dig som är ensamsökande att ansöka om namnändring.
Namnansökan

Går du i giftastankar?

Tänk på att ansöka om nybildat efternamn i god tid.
Skapa nytt efternamn
Tid till besked

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00