Låt oss veta vad du tycker

Varför varumärkesskydd?

Att skydda ditt varumärke gör att ingen annan har rätt att använda märket på sina varor och tjänster eller i sin marknadsföring. Det ger dig ensamrätt. 

Ger ensamrätt

I en tid där utbudet av både varor och tjänster hela tiden ökar blir varumärket en allt viktigare del av företaget. Varumärket är det som kommer att symbolisera din profil och ditt anseende. Att registrera ditt varumärke hos PRV är det säkraste sättet att få ensamrätt till ditt kännetecken. Registreringen gäller i tio år och kan därefter förlängas med tio år i taget.

Ensamrätten gör att ingen annan har rätt att använda märket på sina varor och tjänster eller i sin marknadsföring. Skulle det ändå hända handlar det om ett varumärkesintrång och du kan vända dig till domstol. Domstolen kan i sin tur förbjuda fortsatt intrång och döma till böter eller fängelse.  

För bättre affärer

Ett skyddat varumärke är en viktig del i ditt strategiska arbete och kan leda till bättre affärer. Varumärket hjälper dig att nå ut till allt från kunder till affärspartners och investerare. Ett skyddat varumärke kan alltså höja värdet på ditt företag.

Mer information

Broschyr om varumärke (380 Kb)
Licensiera
Överlåta
Pantsätta

PRV-skolan

Skip Navigation Links.

Svensk Varumärkesdatabas

I varumärkesdatabasen hittar du bland annat varumärken som beviljats registrering i Sverige.
Svensk Varumärkesdatabas

E-tjänster för varumärke

Skicka in dina varumärkesansökningar enkelt via våra e-tjänster.
Varumärkesansökan
Svensk varumärkesförnyelse

Beställ bevis och intyg

Konsulttjänster

Vi hjälper dig att undersöka dina möjligheter.
PRV InterPat - konsulttjänster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00