Låt oss veta vad du tycker

Beställ bevis och intyg

Det finns fyra olika bevis eller intyg att beställa för varumärken: registreringsbevis, historiska bevis, senioritetsintyg och prioritetsbevis.

Bevisen och intygen beställer du via det elektroniska beställningsformuläret här nedanför. Den beräknade leveranstiden är cirka fem arbetsdagar.

Registreringsbevis för varumärke

Ett registreringsbevis är ett skriftligt intyg för ett skyddat varumärke. På registreringsbeviset anges bland annat registreringsnummer, en grafisk återgivning av det märke som skyddats samt information om den person som äger rättigheten. Ett registreringsbevis utfärdas automatiskt i samband med en registrering av ett varumärke men kan även beställas i efterhand om du önskar det.

Historiska bevis över varumärken

Ett historiskt bevis för ett varumärke innefattar en förteckning över uppgifter som har publicerats i varumärkestidningen, förnyelser, ändringar, pantsättningar, med mera. Ett historiskt bevis verkar även som ett intyg om att nämnda uppgifter förts in i varumärkesregistret.

Senioritetsintyg över varumärken

Ett senioritetsintyg innehåller bland annat uppgifter om varumärkets innehavare, ingivningsdatum, registreringsdatum och sista giltighetsdag. Detta intyg används för att styrka senioritet vid ansökan om ett gemenskapsvarumärke hos OHIM i Alicante. Intyget levereras med engelsk översättning.

Prioritetsbevis för varumärke

Prioritetsbevis används när du som sökande vill begära prioritet i ett annat land. Detta är intressant för dig som har ett varumärke i Sverige och önskar skydda det utomlands. Att begära prioritet i ett annat land måste ske inom sex månader från det datum då din ansökan lämnades in till oss på PRV. Intyget levereras med engelsk översättning.

Avgifter för bevis och intyg

I vår avgiftslista finner du vad de olika bevisen kostar.
Avgifter och betalning

Gäller din beställning ett registreringbevis för ditt företag, var vänlig kontakta Bolagsverket, www.bolagsverket.se

Beställningsformulär

Skip Navigation Links.
(Ex. 299999 eller 2006/15555)
*) Obligatoriskt fält
Klicka bara en gång, det tar 15-20 sek att skicka formuläret!

Svensk Varumärkesdatabas

I varumärkesdatabasen hittar du bland annat varumärken som beviljats registrering i Sverige.
Svensk Varumärkesdatabas

E-tjänster för varumärke

Skicka in dina varumärkesansökningar enkelt via våra e-tjänster.
Varumärkesansökan
Svensk varumärkesförnyelse

Beställ bevis och intyg

Konsulttjänster

Vi hjälper dig att undersöka dina möjligheter.
PRV InterPat - konsulttjänster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00