Låt oss veta vad du tycker

Offentliggörande

Från och med ingivningsdagen är vissa uppgifter i din ansökan offentliga, till exempel ansökans nummer och sökandens namn och adress.

Efter 18 månader eller vid patent

Innehållet i din ansökan är sekretessbelagt i 18 månader från ingivnings- eller prioritetsdagen, om ansökan inte har avskrivits eller avslagits innan dess. Ansökan offentliggörs genom en publicering av sammandraget och en figur i Svensk Patenttidning.

Vem som helst får sedan ta del av ansökans innehåll. Detta kan man göra genom våra e-tjänster Svensk Patentdatabas och Aktinsyn. När din ansökan har blivit offentlig kan andra alltså läsa den. Om din ansökan leder till patent får dock ingen annan använda, tillverka eller sälja den i Sverige utan din tillåtelse.

Om din ansökan har blivit beviljad inom 18 månader från ingivnings- eller prioritetsdagen blir innehållet istället offentligt i och med att vi meddelar patentet. Den finns då tillgänglig i vårt bibliotek och även i pdf-format i Svensk Patenttidning.

Du kan begära att vi väntar med beviljandet, och därmed publiceringen, tills de 18 månaderna har gått. En förutsättning är att du har betalat meddelandeavgiften.

En del ansökningar blir inte offentliga

Har din ansökan avslagits, återkallats av dig eller avskrivits innan 18-månadersdagen offentliggör vi den inte. Om utsikterna till patent verkar små, och du vill behålla din uppfinning för dig själv, kan du välja att återta din ansökan i god tid innan 18 månader så att den inte blir offentlig.

Mer information

Sekretss på PRV
Svensk Patentdatabas
Aktinsyn

Skip Navigation Links.

Har du frågor om patent?

Vi hjälper dig som har fördjupade frågor om patent.
Kontakta oss

Svensk Patentdatabas

Svensk Patentdatabas är en kostnadsfri söktjänst som innehåller svenska patent. 
Svensk Patentdatabas

Ansöka elektroniskt

Lämna in din ansökan direkt via vår webbaserade e-tjänst. 
Svensk Patentansökan

Konsulttjänster

Vi hjälper dig att undersöka dina möjligheter.
PRV InterPat - konsulttjänster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du kan inte få svar från oss genom den här funktionen. Berätta gärna för oss vilken information du saknade på sidan så hjälper du oss att förbättra prv.se Textfältet nedan får inte vara tomt. Har du en fråga du vill ha svar på? "Kontakta oss"
Patent- och registreringsverket | prv@prv.se | 08-782 28 00