Pitcha din idé

Dags att visa upp din spelidé för investerare för att sen kunna förverkliga den? Grattis, du har kommit en bra bit på väg med utvecklingen.

Tänk på det här inför ditt möte med investeraren:

  • Visa valda delar av ditt spel, inte alltihop. Det kan vara smart att hålla vissa delar hemliga. 
  • Vill du vara säker på att investeraren verkligen förstått att informationen du lämnar är hemlig bör du upprätta ett sekretessavtal, ett så kallat NDA – non disclosure agreement.
  • Vill investeraren inte skriva på sekretessavtalet? Fundera på om du ändå vill lita på motparten och vilka risker det kan innebära.
  • Ofta är det i utförandet av en spelidé som det immaterialrättsliga värdet ligger. Att prata om den är oftast ganska ofarligt. (OBS! Detta gäller inte om din idé är en teknisk lösning som kan leda till ett patent – då är det viktigt att du håller den hemlig.)
"Jag fokuserar på att utvärdera teamet i företaget, medarbetarnas kompetens, visioner och hur de vill bygga sitt företag framöver - de immateriella tillgångarna", berättar Martin.

Martin Walfisz, Senior Partner på Nordisk Film Games, berättar om vad som rör sig i huvudet på en investerare.

Med informationen på den här sidan vill vi öka din medvetenhet om immaterialrättens betydelse i spelbranschen. Vi rekommenderar att du kontaktar en juridiskt sakkunnig för att få råd och tips om vad som gäller för just ditt företag.