Du är här

Immaterialrätt i kreativa företag

I detta webbseminarium diskuterar vi immateriella tillgångar i kreativa och kulturella näringar som ofta säljer en tjänst, upplevelse eller ett koncept. Lär dig och få tips om hur man kan använda immaterialrätten i dessa företag för att lyckas bättre.

Innehållsförteckning

Immaterialrätt i kreativa företag - introduktion

Snabbspola i filmen

Beskrivning

För verksamma inom kreativa näringar kan de immaterialrättsliga reglerna kännas abstrakta. Men i många fall är immaterialrätten en viktig del för den kreativa verksamhetens framgång. Vid det här seminariet diskuterar vi därför:

  • Kan man skydda man en tjänst eller ett koncept?
  • Hur designar man ett attraktivt erbjudande – har det med immaterialrätt att göra?
  • Vilka är möjligheterna och svårigheterna?

Innehållet riktar sig till dig som är företags-, affärs- eller innovations­rådgivare. Du har en del kunskap om immateriella rättigheter men behöver stärka kompetensen kring affärsnyttan.

Konkreta exempel och erfaren expertpanel 

Vid seminariet exemplifierar vi frågeställningarna med North Kingdom på plats, en digital kommunikationsbyrå som laddar sina kunders varumärken med känslor. Bland deras kunder märks stora och välkända varumärken som Lego och Adidas. Vi diskuterar utifrån VD David Erikssons konkreta frågeställningar.

En erfaren expertpanel bidrar med stor samlad kompetens inom immaterial­rätt och från kreativa branscher:

  • Christina Wainikka, jurist, Wainikkas Innovationsbyrå. Har arbetat med immaterialrättsfrågor sedan tidigt 90-tal, bland annat med frågor kring tjänsteinnovationer och användning av immaterialrätt som grund för affärsmodeller.
  • Magnus Ahlgren, chefsjurist, PRV:s Design- och varumärkesavdelning. Erfaren föreläsare som tidigare arbetat som nationell expert på EU:s varumärkesmyndighet, EUIPO. Ledamot i den svenska delegation som arbetar med förslaget till ny EU-varumärkeslagstiftning.
  • Eva-Karin Anderman, programchef SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Ansvarar för forskningsrelaterade frågeställningar och projekt inom designområdet.

Immaterialrätt i kreativa företag - David Eriksson från företaget North Kingdom

Snabbspola i filmen

Immaterialrätt i kreativa företag - paneldebatt del 1

Snabbspola i filmen

Immaterialrätt i kreativa företag - paneldebatt del 2

Snabbspola i filmen