Gå till innehållet

PRV sätter immaterialrätten på kartan

PRV lanserar ”Immaterialrättsdagen” för att uppmärksamma betydelsen av immateriella rättigheter för tillväxten i Sverige.

Den 26 april är det premiär för ”Immaterialrättsdagen”, som PRV lanserar för att uppmärksamma hur viktigt det är att tänka strategiskt kring hanteringen av immateriella tillgångar och immateriella rättigheter.

Egen dag lyfter betydelsen av immaterialrätt

Den 26 april bjuder PRV in företag, organisationer, beslutsfattare och branschen till "Immaterialrättsdagen" för att diskutera kring immaterialrätt, immateriella tillgångar och hur de kan bidra till att stärka svenskt företagsklimat och öka landets konkurrenskraft.

Den 26 april varje år infaller World Intellectual Property Day, en dag som firas världen över. Dagen har instiftats av FN för att uppmärksamma immaterialrätten. PRV har tidigare år uppmärksammat dagen genom att bjuda in till kortare seminarier som även webbsändes. Seminarierna var mycket populära. Det stora antalet deltagare har visat att immaterialrätten är viktig, och att det finns ett stort behov av att utbilda i våra frågor.

Fokus på export

I år fokuserar dagen på export av smart innovation. Sverige är ett av världens mest innovativa länder och exporterar smarta innovationer över hela världen. Ökad rörlighet, digitalisering och öppna innovationsprocesser får idéer att spridas snabbt och skapar större möjligheter till export, globalt samarbete och kunskapsutbyte.

Under dagen kommer samtalen handla om betydelsen av immaterialrätt och strategisk förvaltning av företagstillgångar vid export. Framgångsrika exportföretag finns på plats för att dela med sig av sina erfarenheter.

–Detta är en viktig dag för oss på PRV. Vi får på det här sättet chansen att skapa uppmärksamhet kring våra frågor! Patent, varumärke, upphovsrätt och andra immateriella rättigheter har en mycket viktig roll för företag som exporterar, både i Europa och utanför Europas gränser, säger Susanne Ås Sivborg, generaldirektör på PRV, och fortsätter: Att hantera sina immateriella tillgångar strategiskt och som en del av sin företagsstrategi, till exempel med hjälp av immaterialrätt, är a och o för att lyckas på en internationell marknad!

Immaterialrättsdagen 2017 äger rum i PRV:s lokaler på Valhallavägen 136 i Stockholm.  Anmälan krävs.

Evenemanget webbsänds i sin helhet och går att följa via denna länk