Sommarjobb

Sommartid erbjuder PRV ett antal betalda sommarjobb till snart färdigutbildade civilingenjörer och jurister som vill få en inblick i immaterialrättsvärlden. Sommarjobben annonseras ut under Lediga jobb.

Det är ett bra tillfälle att omvandla sina teoretiska kunskaper till praktik och samtidigt lära känna en möjlig framtida arbetsgivare.

Inom patentområdet

För att få sommarjobb hos oss ska du ha läst minst tre år på din civilingenjörsutbildning samt ha goda kunskaper i både svenska och engelska samt grundläggande kunskaper i antingen tyska eller franska.

Anställningen börjar med en kort intensivutbildning som förklarar vad patent är, vad som är patenterbart och vilka krav som ställs på en patentansökan. Du får också lära dig hur nyhetsgranskningen görs och vilka sökverktyg vi använder. Därefter får du göra nyhetsundersökningar av patentansökningar med hjälp av en handledare.

Arbetsplats: PRV i Stockholm

Inom varumärkesområdet

För att få sommarjobb hos oss ska du studera på juristprogrammet och vara intresserad av immaterialrätten. Du bör ha studerat ett par terminer juridik.

Arbetsplats: PRV i Söderhamn