Att bygga ett företag i uppstartsfasen: tips till formgivare

Goda råd för dig som vill starta eget inom design. I detta webbseminarium möter du en formgivare som berättar om sin resa och utmaningarna på vägen i samtal med erfarna experter.

Seminariedatum: 22 augusti 2018
Personer, titlar och företag kan ha förändrats men vi anser att innehållet fortfarande är användbart.

I uppstartsfasen finns det mycket att fundera över för den som vill starta eget, och det kan verka snårigt att få en överblick över hur man ska ta tillvara på sina idéer på bästa sätt. Här spelar företagsrådgivaren en viktig roll: vilken hjälp kan du ge designer som har siktet inställt på att starta eget?

Vi har bjudit in både designer och rättsexperter för att ge en inblick i hur man ska tänka kring hantering av sina idéer.

Under seminariet diskuterar vi:

  • Vad ska man tänka på när man startar eget: informationsspridning, samarbete, kompetens, immaterialrätt.
  • Vilket stöd finns? 
  • Hur gör man när man ser sin produkt i en annans monter?

Medverkande

Kenneth ÖsterlinKenneth Österlin  - författare till Ideskydd för kreativa. Kenneth har varit designsakkunnig i olika domstolsprocesser och är designer inom ett brett fält. Hans erfarenhet är att hanteringen av den egna informationen, samarbeten och kompetens är en viktig del av idéskyddet. 

 

 

Matilda HunyadiMatilda Hunyadi – grundare av Sloydlab. Sloydlab är ett möbelföretag som inspireras av folkkonstens innovativa hantverkslösningar och hållbara tankesätt.

 

 

 

 

Eva BlumEva Blum - advokat på Advokatfirman Vinge. Eva är specialist på immaterialrätt och marknadsrätt. Hon har under mer än 15 år bland annat arbetat med såväl nationell som internationell möbelindustri med stort fokus på skydd för design.

 

 

Seminariet modereras av Markus Dahlberg, PRV.