Startsida

Unga ben i vita sneakers och pösiga jeans

Fyra fördelar med att söka svenskt varumärke!

Immaterialrätt

Det finns fyra immateriella rättigheter: upphovsrätt, patent, varumärkesskydd och designskydd. Upphovsrätten uppstår automatiskt när du skapar ett verk. De övriga tre kan du skydda hos oss på Patent- och registreringsverket, PRV.

Patent

Patent skyddar nya tekniska lösningar på problem. Skyddet ger dig ensamrätt till din uppfinning i upp till 20 år.

Mer om patent

Varumärke

Ett varumärke är ett kännetecken för en produkt eller tjänst. Det kan till exempel vara ett ord, en symbol, ett ljud eller en färg.

Mer om varumärke

Design

En designregistrering skyddar utseendet på en produkt, men inte dess funktion.

Mer om design

Upphovsrätt

Upphovsrätten skyddar konstnärligt skapande som musik, film och litteratur. Skyddet uppstår automatiskt.

Mer om upphovsrätt
Vi erbjuder dig
En fantasybild där solen går ner över bergen med en robot i förgrunden.

Nytt paket om spelutveckling

Nu lanserar vi ett helt nytt kunskapspaket om spelutveckling. Här hjälper vi dig som spelutvecklare att skapa värde ur dina immateriella tillgångar.

Fyra personer sitter ner och pratar med varandra.

Välkommen till PRV Konsulttjänster

PRV konsulttjänster är en konsultverksamhet på PRV. Vi erbjuder ett brett utbud av söktjänster inom patent, varumärke och design – både färdiga paketlösningar och tjänster specialutformade för dina behov. Vår styrka ligger i våra erfarna patentingenjörers djupa kunskap inom olika teknikområden.

Man läser tidning på ett café.

Allt om Utgivningsbevis

Om du vill ge ut en periodisk skrift måste du ha ett utgivningsbevis. En periodisk skrift är en tryckt tidskrift som kommer ut regelbundet enligt en utgivningsplan. Den kommer ut med minst fyra nummer per år och har en bestämd titel.

Aktuellt
En bild på Stockholms stadshus
 

PRV arrangerar konferens om AI och upphovsrätt

Den 12–13 september arrangerar PRV, tillsammans med Kungliga biblioteket och Stockholm Centre for Commercial Law, en internationell tvådagars-konferens där deltagare ges möjlighet...

12 september 2024 | 08:30
I fokus

På gång på PRV

Fyra personer står och sitter vid en dator.

EUIPO:s SMF-fond ersätter dig

EUIPO:s SMF-fond erbjuder finansiellt stöd till små- och medelstora företag. Du kan söka ersättning både för en professionell genomgång av ditt företags immateriella tillgångar och för avgiften vid registrering av varumärke, design och patent.

En korridor med väggar i neonfärger.

Vem har upphovsrätt på AI-bilder?

Idag finns en rad verktyg för att framställa bild, text och ljud med hjälp av artificiell intelligens, AI. Hör PRV:s upphovsrättsexpert Thomas Riesler berätta mer om upphovsrätt och AI.

Inspiration

Här hittar du intressanta intervjuer med framgångsrika företagare som arbetar strategiskt med immateriella tillgångar som varumärke, patent, designskydd och upphovsrätt. Välkommen att inspireras!