Företagare

Du som är företagare

Immateriella tillgångar är sådant som man inte direkt kan ta på med handen men som ändå skapar stora värden. Till exempel en logotyp eller en affärsidé.

Strategi för immateriella tillgångar kan låta komplicerat. Men en bra strategi visar vilken betydelse de immateriella tillgångarna har för företagets affärer och hur man tänkt att dessa ska användas och skyddas.

Om någon utan tillåtelse använder din uppfinning, din design, ditt varumärke, eller ditt upphovsrättsskyddade verk så kan det vara ett intrång i din rättighet. Du måste också se till att inte göra intrång på någon annans rättighet.

Vårda dina immateriella tillgångar

Så mycket som 80 procent av företagets värde ligger ofta i immateriella tillgångar som inte går att ta på. De företag som utvecklar och vårdar sina immateriella tillgångar har högre lönsamhet än de som inte gör det.

Testa ditt företag

Vilka immateriella tillgångar har ditt företag? Och hur hanterar du dem på bästa sätt? Det får du veta om du svarar på 12 snabba frågor.

Företagare berättar

Här hittar du intressanta intervjuer med framgångsrika företagare som arbetar strategiskt med immateriella tillgångar. Låt dig inspireras!

Avtal om immateriella tillgångar

Bra avtal är en förutsättning för att du ska kunna skydda dina tillgångar och driva och utveckla din verksamhet på bästa sätt.

Värdering av immateriella tillgångar

Att få fram en korrekt värdering av dina immateriella tillgångar är inte alltid helt lätt. Här går vi igenom hur du kan tänka och olika metoder för värdering.

Få hjälp och stöd med immateriella tillgångar

PRV, företagsfrämjare och ombud kan hjälpa dig med olika frågor relaterat till immateriella tillgångar.

Föreläsare inom immaterialrätt

PRV-skolan online

Här lär du dig vad immateriella tillgångar är och hur de kan leda till ökad lönsamhet. PRV-skolan tar 2-3 timmar i självstudier.