Lär dig mer

PRV erbjuder informationsmaterial, aktiviteter och utbildningar inom immaterialrätt. Vi kan även skräddarsy utbildningar efter dina behov.

Här hittar du alla våra aktuella kurser, seminarier och andra aktiviteter inom immaterialrätt. Vissa aktiviteter är kostnadsfria.

Vi utför konsulttjänster inom patent, varumärke och design för kunder mot en kostnad. Den bearbetade informationen kan du använda som underlag för beslut. Vår styrka ligger i våra patentingenjörers djupa kunskap inom olika teknikområden.

Nyheter

Här publicerar vi senaste nytt inom immaterialrätt, blogginlägg från vår verksamhet och aktuella nyheter från vår omvärld.

Få veta mer

Närbild på röd blyertspenna på ett papper

Ta hjälp av oss!

I PRV:s bibliotek får du grundläggande, kostnadsfri vägledning om immaterialrätt i vår litteratur och i våra databaser. Vi hjälper dig med söktips.

En man med skägg som pratar in i en kamera

Välkommen till PRV-skolan online!

Här lär du dig vad immateriella tillgångar är och hur de kan leda till ökad lönsamhet. PRV-skolan tar 2-3 timmar i självstudier.

En skolkorridor

För dig i skolan

Immaterialrätten ger skydd för innovation och utveckling. Här hittar du utbildningsmaterial för grundskola och gymnasium.

Glödlampa i taket med en grå bakgrund.

Testa ditt företag

Vilka immateriella tillgångar har ditt företag? Och hur hanterar du dem på bästa sätt? Det får du veta om du svarar på 12 snabba frågor i . Det tar max tre minuter av din tid.

Ett ställ med solglasögon i olika färger

Om piratkopiering

Piratkopiering är ett problem som har vuxit i takt med att handeln med varor och tjänster internationaliserats. Här kan du läsa mer om hur piratkopiering kan påverka allt ifrån din säkerhet till samhällsekonomin i stort.

Stöd från PRV

Kvinna med orange kappa i tunnelbanan

Skapa affärsnytta med en strategi

De immateriella tillgångarna utgör cirka 80 procent av företagets värde. Ta fram en strategi för dina immateriella tillgångar och skapa högre tillväxt, lönsamhet och utveckling i ditt företag.

Abstrakt bild med gröna vaser i olika höjd.

Patentlandskap som beslutsunderlag

Ett patentlandskap visualiserar patentdata och rapporten kan användas som omvärldsanalys och för att ta strategiska beslut. Här presenterar vi ett smakprov från aktuella tekniker.