Gå till innehållet

Möt PRV i Almedalen

PRV håller i år tre seminarier i Almedalen för att lyfta viktiga frågor om upphovsrätt, innovation, företagande och tillväxt. Här får du en översikt av seminarierna och länkar till fördjupning på PRV-bloggen.

Seminarier:

Vad kan upphovsrätten göra för nyhetsrapporteringen?

4 juli kl. 08.00-09.00Vad kan upphovsrätten göra för nyhetsrapporteringen? 

Samtalet handlar om nyhetsförmedling ur ett upphovsrättsligt och demokratiskt perspektiv. I den digitala miljön är det enkelt att ändra material. Hur påverkar det nyhetsflödet och upphovsmannens rättigheter och hur ska man kunna lita på texten och källan? Diskussion om upphovsrätten som skydd för nyheter.

I huvudet på strömmaren

4 juli kl. 09.00-10.00I huvudet på strömmaren 

PRV presenterar en rykande färsk attitydundersökning där Almedalens vassaste upphovsrättspanel bryter ner attityderna inom streaming och pekar ut vem som bär ansvaret.

Ökad export: Immaterialrättens betydelse för framgångsrik handel i andra länder

4 juli kl. 10.00-11.00Ökad export: Immaterialrättens betydelse för framgångsrik handel i andra länder 

För att lyckas med sin export måste företag ta medvetna och affärsstrategiska beslut om hur man ska ta vara på sina immateriella tillgångar. Hur kan myndigheter och organisationer ge företagen rätt verktyg och förutsättningar för att arbeta affärsstrategiskt kring immaterialrätt och export?

Deltagande hos andra:

Hur kan stärkt immaterialrätt driva tillväxt i svenska företag?

4 juli kl. 14.45-15.30 - Hur kan stärkt immaterialrätt driva tillväxt i svenska företag? 

En välfungerande immaterialrättspolitik är viktigt för svenskt välstånd. Regeringen har aviserat ett arbete med en nationell immaterialrättsstrategi. Hur kan en sådan strategi stärka svenska företag och vara en väg framåt för Sverige som innovationsland? Hur stärker vi små och medelstora företag?

PRV:s generaldirektör Susanne Ås Sivborg deltar

På väg mot en fungerande digital marknad för kreativt innehåll

4 juli kl. 11.00-14.00 - På väg mot en fungerande digital marknad för kreativt innehåll

Vad innebär det nya svenska rättsläget kring illegal spridning av upphovsrättsskyddat material för rättighetsägare? Vad återstår innan Sverige är ikapp övriga Europa? Vad är nästa steg? Dessa är några av de ämnen som branschen och experter kommer diskutera under FTVS seminarium i Almedalen 2017. Vi kommer också att visa den omtalade dokumentärfilmen Pengarna i Piracy, ett ingående reportage om de kriminella nätverk och stora pengaströmmar som gömmer sig bakom de illegala piratsajterna.

PRV:s jurist Catharina Ekdahl deltar i panelen.