Citeringssökning

Få ett enkelt verktyg att mäta styrkan och värdet av ditt patent genom en Citeringssökning.

Söker någon skydd inom ditt område?

Resultatet av sökningen

Vid en Citeringssökning får vi fram uppfinningar som liknar varandra med utgångspunkt från ett visst patent. Genom dessa citeringar får man snabbt och enkelt, tillgång till teknisk information om ämnet. I vår rapport hänvisar vi både till citerade och citerande dokument.

Så här söker vi

Citeringarna gäller patent X men också dess familjemedlemmar. Citeringssökningar kan antingen göras som ett uppdrag eller läggas upp som en bevakning.

  • Citerade dokument är dokument som anges i patent X av sökande, alternativt har tagits fram vid granskningen av patentet. Hur ofta patent X blir citerat ger en indikation på hur starkt patentet är.
  • Citerande dokument är nytillkomna patentdokument som citerar befintlig teknik. Med utgångspunkt från patent X blir nya patentdokument som citerar patent X citerande. Citerande patent ger information om att någon söker skydd inom samma teknikområde.

Nyttan med tjänsten

Vid en Citeringssökning får vi fram uppfinningar som liknar varandra med utgångspunkt från ett visst patent och på så sätt tillgång till teknisk information om ämnet. Hur ofta ett patent är citerat ger en indikation på hur starkt det är. Med sökningar på citeringar kan du bevaka dina konkurrenter och eventuellt hitta patent som gör intrång i din skyddade teknik.

Göra en beställning

Du beställer tjänster säkert genom vår e-tjänst PRV Information Secure, där du också hämtar din rapport elektroniskt.

Beställ konsulttjänst via PRV Information Secure (öppnas i nytt fönster)

Vad kostar det?

Du får alltid en personlig offert på din beställning. Priset beror på den uppskattade tidsåtgången för att ta fram just den information du behöver. Timpriset för konsulttjänster är 1700 kr.

Mer information om priser

Leveranstid

Leveranstiden är normalt 12 arbetsdagar. Möjlighet till expressleverans finns ofta. 

Kontakt vid frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta PRV konsulttjänster.

E-post till PRV konsulttjänster

Telefon: 08-782 28 00

Tilläggstjänst: Kontinuerliga bevakningar

Tänk på att resultatet av en sökning speglar det dagsaktuella läget men att patentinformationen fylls på med 10 000-tals patentdokument varje vecka. Det är därför inte helt osannolikt att något dokument skulle kunna hamna inom ditt intresseområde. Vill du ha information kontinuerligt kan vi hjälpa till med en bevakning. Meddela oss så förbereder vi.

Läs mer om patentbevakning

Observera

Vi strävar efter att utföra alla uppdrag noggrant och fullständigt, men på grund av den stora mängden information kan vi inte ge några garantier för att resultatet är komplett.