Konsulttjänster för asiatisk dokumentation

Korean Intellectual Property Office (KIPO) och PRV har gemensamt undertecknat ett avtal där båda parter erbjuder konsulttjänster inom patentdokumentation till våra kunder. Patent Information Promotion Center (PIPC) genomför sökningarna.

Ett stöd för kunder

Syftet med samarbetet är att kunna stötta kunder som har intresse av sökningar som baserar sig på asiatisk patentdokumentation. Tjänsterna erbjuds till kunder som har specifika intressen i patentdokumentation från Japan, Kina och Korea. Avtalet mellan PRV och KIPO erbjuder en unik möjlighet att kunna utöka sina sökningar till att även omfatta sådan patentdokumentation som vanligtvis anses svår att täcka.

Resultatet av sökningen

I sökningen får vi fram känd teknik i patentdokumentation som är författade på olika asiatiska språk.

Patent Information Promotion Center (PIPC)

PIPC genomför sökningarna, ett självständigt dotterbolag som är anslutet till koreanska patentverket. Deras uppgift är att assistera KIPO med prior art-sökningar som används i patentprocessen. PIPC är även leverantör för KIPO:s söktjänster. PIPC hanterar endast beställningar och rapporter på engelska.

Effektiv och högkvalitativ sökning

För många patentverk världen över är det en utmaning att göra sökningar i japansk, kinesisk och koreansk patentdokumentation, med hänsyn till språkskillnaderna. Därför är det en bra idé att använda en regional leverantör. PIPC använder sina språkkunskaper för att hjälpa kunder att hitta svaren. De har utvecklat ett eget sökverktyg som kan hantera dokumentation som är författade på olika asiatiska språk och verktyget som hanterar asiatiska tecken lämpar sig utmärkt för textsökning. När man inte behöver förlita sig på korta engelska sammandrag eller stundtals otillräckliga maskinöversättningar, ges utmärkta förutsättningar till att få ett mer korrekt och tillförlitligt sökresultat. Sökverktyget lämpar sig för all sorts teknik.

Nyttan med tjänsten

Du får en unik möjlighet att utöka dina sökningar till att även omfatta patentdokumentation på flera asiatiska språk som vanligtvis anses svåra att täcka.

Göra en beställning

Du beställer tjänster säkert genom vår e-tjänst PRV Information Secure, där du också hämtar din rapport elektroniskt.

Beställ konsulttjänst via PRV Information Secure (öppnas i nytt fönster)

Vad kostar det?

Du får alltid en personlig offert på din beställning. Priset beror på den uppskattade tidsåtgången för att ta fram just den information du behöver. Timpriset för konsulttjänster är 1700 kr.

Mer information om priser

Leveranstider

Resultatet levereras inom 15 arbetsdagar. Möjlighet till expressleverans finns ofta. 

Viktigt att veta om tjänsten

Tänk på att resultatet av en sökning speglar det dagsaktuella läget men att patentdokumentationen fylls på med 10 000-tals patentdokument varje vecka. Det är därför inte helt osannolikt att något dokument skulle kunna hamna inom ditt intresseområde.

Kontakt vid frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta PRV konsulttjänster.

E-post till PRV konsulttjänster

Telefon: 08-782 28 00

Kontaktuppgifter till PIPC

Tilläggstjänst: Kontinuerliga bevakningar

Tänk på att resultatet av en sökning speglar det dagsaktuella läget men att patentinformationen fylls på med 10 000-tals patentdokument varje vecka. Det är därför inte helt osannolikt att något dokument skulle kunna hamna inom ditt intresseområde. Vill du ha information kontinuerligt kan vi hjälpa till med en bevakning. Meddela oss så förbereder vi.

Läs mer om patentbevakning

Observera

Vi strävar efter att utföra alla uppdrag noggrant och fullständigt, men på grund av den stora mängden information kan vi inte ge några garantier för att resultatet är komplett.