Patentportfölj

Hur ser konkurrensen ut - vem uppfinner vad?

Tjänsten Patentportfölj ger dig svaret på vilka patent som ett visst företag eller en uppfinnare har lämnat in till en patentmyndighet, det vill säga dess patentaktivitet. Vid en sökning på ett uppfinnarnamn visas vem som uppfunnit de tekniska lösningarna. Det speglar vilka som är trendsättarna och nyckelpersonerna inom ett specifikt teknikområde.

Resultatet av sökningen

Resultatet ger dig svar på teknikutvecklingen hos ett visst företag och omfattningen av dess patentportfölj. I rapporten presenteras alla referenserna i en sammanfattande tabell följt av bibliografiska data och referat, samt även hela patentdokumenten.

Så här söker vi

Underlaget ska vara ett så komplett namn som möjligt. Vi gör granskningen i flera olika källor och databaser. Är du intresserad av övrig litteratur, till exempel artiklar som en uppfinnare har publicerat, kan vi söka fram dem också. När ett företag har förändrat sitt namn, till exempel vid uppköp eller en sammanslagning, kan det dessutom vara relevant att göra en sökning i båda företagsnamnen för att få en helhetsbild av företagets patenträttigheter.

Nyttan med tjänsten

Du får reda på vilka patent som ett företag eller en uppfinnare har lämnat in. Resultatet kan även användas vid affärsuppgörelser till exempel sammanslagningar, uppköp eller investeringar i ett företag. Då är det viktigt att ha kännedom om företagets alla patenträttigheter.

Göra en beställning

Du beställer tjänster säkert genom vår e-tjänst PRV Information Secure, där du också hämtar din rapport elektroniskt.

Beställ konsulttjänst via PRV Information Secure (öppnas i nytt fönster)

Vad kostar det?

Du får alltid en personlig offert på din beställning. Priset beror på den uppskattade tidsåtgången för att ta fram just den information du behöver. Timpriset för konsulttjänster är 1700 kr.

Mer information om priser

Leveranstid

Leveranstiden är normalt 12 arbetsdagar. Möjlighet till expressleverans finns ofta. 

Kontakt vid frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta PRV konsulttjänster.

E-post till PRV konsulttjänster

Telefon: 08-782 28 00

Tilläggstjänst: Kontinuerliga bevakningar

Tänk på att resultatet av en sökning speglar det dagsaktuella läget men att patentinformationen fylls på med 10 000-tals patentdokument varje vecka. Det är därför inte helt osannolikt att något dokument skulle kunna hamna inom ditt intresseområde. Vill du ha information kontinuerligt kan vi hjälpa till med en bevakning. Meddela oss så förbereder vi.

Läs mer om patentbevakning

Observera

Vi strävar efter att utföra alla uppdrag noggrant och fullständigt, men på grund av den stora mängden information kan vi inte ge några garantier för att resultatet är komplett.