Två personer i kåpor med svärd
Bild: Artgrid

Pitcha din idé

Dags att visa upp din spelidé för investerare för att sen kunna förverkliga den? Grattis, du har kommit en bra bit på väg i din spelutveckling.

Tänk på det här inför ditt möte med investeraren:

  • Visa valda delar av ditt spel, inte allt. Det kan vara smart att hålla vissa delar hemliga. 
  • Vill du vara säker på att investeraren verkligen har förstått att informationen du lämnar är hemlig bör du upprätta ett sekretessavtal, ett så kallat NDA – non disclosure agreement.
  • Vill investeraren inte skriva på sekretessavtalet? Fundera på om du ändå vill lita på motparten och vilka risker det kan innebära. Berätta vad du har åstadkommit och skapat men undvik att berätta eller visa hur du har gjort.
  • Ofta är det i utförandet av en spelidé som det immaterialrättsliga värdet ligger. Att prata om idén är oftast ganska ofarligt.
    (Observera! Detta gäller inte om din idé är en teknisk lösning som kan leda till ett patent – då är det viktigt att du håller den hemlig. Du kan berätta vilket problem du har funnit en teknisk lösning till, men inte avslöja något om själva lösningen.)

Investerare fokuserar ofta på att utvärdera teamet i företaget, medarbetarnas kompetens, visioner och hur de vill bygga sitt företag framöver – det vill säga kompetens och know-how, vilka är en viktig del av företagets immateriella tillgångar.