Klarna inspirerar till ett vassare immaterialrättsarbete

För att som IT-bolag gå från start-up till ett unicornbolag krävs stark tilltro till sin idé, stor innovationsförmåga och en hög grad av entreprenörskap. En viktig del av det är en aktiv immaterialrättsstrategi.

PRV fick möjlighet att intervjua Klarnas chefsjurist för att få deras syn på hur man som start-upbolag, med ambition att växa, kan utveckla sitt immaterialrättsarbete.

Här ger Klarna, tillsammans med PRV, snabba, konkreta och inspirerande tips på hur man kan skapa värde och affärsnytta utifrån sina immateriella tillgångar.

Patent med Klarna

Varumärke med Klarna

 

Immaterialrätt med Klarna

Sedan Klarna grundades 2005 har de snabbt etablerat sig som ett av Sveriges mest omtalade IT-bolag och är idag ett av Europas snabbast växande företag. Klarna räknas som ett unicorn, det vill säga att de värderas till minst 1 miljard dollar.

Under devisen Vi gör det enklare att handla tillhandahåller Klarna betalningslösningar för e-handelsbranschen. Affärsidén går ut på att konsumenten, när de handlar online, får varan först och betalar i efterhand. Klarna tar all kredit- och bedrägeririsk medan butiken garanteras betalning.

Intervjun gjordes 2016.

Testa ditt företag

I testet får du hjälp att hitta dina immateriella tillgångar:

Testa ditt företag

PRV-skolan online för dig som vill veta mer

Vad behövs för att jag ska få ett varumärkes- eller designskydd? Vad innebär det att ha ett patent? Och vad krävs för att något ska ha upphovsrätt? I PRV-skolan får du kunskap om immateriella tillgångar och rättigheter, tillsammans med intressanta exempel från verkligheten

Till PRV-skolan online