Utbildningar om patent

PRV erbjuder en rad utbildningar om patent. Vi har allt från grundkurser till mer avancerade kurser. Och vi kan skräddarsy utbildningar som just ditt företag behöver. Kontakta oss gärna så hjälps vi åt att hitta en lösning för just dig!

Personligt möte med en patentingenjör. Du kan själv påverka vad du vill ta upp och sänder in underlag i förväg. Efter mötet ska du kunna söka fram närliggande teknik och veta hur du gör en ansökan samt var du kan få fortsatt stöd. Kursen hålls av en patentingenjör.

Antal deltagare: En eller flera (hur många beror på plats)
Tid: 2 timmar
Plats: Webbmöte eller personligt möte på PRV i Stockholm, Valhallavägen 136
Pris: 3300 kr ex moms
Information:  
Bokning: PRV Information Secure, PIS (öppnas i nytt fönster)

Kursen hålls av en patentingenjör och ger grunderna om patent. Vad är ett patent? Vad ska en patentansökan innehålla? Vad man kan få patent på? Detta är en så kallad Take Away-kurs som vi kan ta med till ditt företag eller arbetsplats. Om ni vill gå kursen på plats hos PRV så hålls den enskilt för er på företaget och ni kan utan insyn från andra diskutera era frågor.

Kursen passar dig som till exempel arbetar med tekniskt utvecklingsarbete eller rådgivning inom patentområdet, men lämpar sig också för beslutsfattare och ledningspersonal på företag.

Antal deltagare: Enligt överenskommelse med kund
Tid: 3 timmar
Plats: Hos kund eller hos PRV i Stockholm, Valhallavägen 136
Pris: Beror på upplägg, antal deltagare och plats.
Information och bokning: 

Påbyggnadsutbildning om kravskrivning och kravtolkning. Hur arbetar man med att tolka patentkrav på PRV? Hur skriver man framgångsrika patentkrav? Hur ser patentkravens skyddsomfång ut? Under kursen varvar vi teori och praktik, en stor del av kursen består av workshop. Detta är en så kallad Take Away-kurs som vi kan ta med till ditt företag eller arbetsplats. Om ni vill gå kursen på plats hos PRV så hålls den enskilt för er på företaget och ni kan utan insyn från andra diskutera era frågor.

Kursen riktar sig till den som redan har grundkunskap inom patentområdet och minst ett par års praktisk erfarenhet av kravskrivning. Kursen hålls av en patentexpert och ett Europapatentombud. Kursen kan även ges på engelska.

Antal deltagare: Enligt överenskommelse med kund
Tid: 3 timmar till heldag beroende på önskemål
Plats: Hos kund eller hos PRV i Stockholm, Valhallavägen 136
Pris: Beror på upplägg, antal deltagare och plats.
Information och bokning: 

Passar inte någon av kurserna ovan? PRV har många experter på patent. Vi erbjuder företagsanpassade utbildningar där du får ge förslag på innehåll i utbildningen utifrån de behov ni har på företaget. Utbildningen kan omfatta allt från en halv dag till flera dagar och hålls enskilt för er. Kontakta oss så kommer vi överens om upplägg.

Pris: Beror på upplägg, antal deltagare och plats.
Information och bokning: