Så ökar du möjligheten till finansiering

Ett företags immateriella tillgångar kan innebära en säkerhet som gör det lättare att locka externa finansiärer. Öka dina chanser att få finansiering genom att ha kontroll över dina tillgångar.

Detta seminarium trycker på vikten av att hålla koll på sina immateriella tillgångar när man söker finansiering. Riskkapitalbolag finansierar i första hand företag som har potential att växa snabbt och kan gå in med kapital tidigt i företag, när risken är hög. Offentliga finansiärer kräver oftast annan medfinansiering, men ställer i regel lägre krav på säkerhet än bankerna. I detta seminarium går vi igenom hur man tar kontroll över sina immateriella tillgångar för att skapa den säkerhet som gör det lättare att locka externa finansiärer.

På agendan:

  • Strategier för sina immateriella tillgångar
  • Rådgivning om finansiering och risker
  • Att söka finansiering som företagare

Bland talarna finns Henrik Olsson, IP-expert, AWA strategy, Mikael Pettersson, företagsrådgivare inom finansiering på Almi, Andreas Blomqvist, grundare och chef FoU, Careligo och Ewa Andersen, VD Sparbankernas Riksförbund.

Seminariet vänder sig särskilt till dig som driver företag, jobbar med företagsfrämjande eller investerar i företag. Seminariet arrangeras av PRV tillsammans med Företagarna, och finansieras av EUIPO.

Uppdaterad 2023-03-09