Enheten för teknisk arkitektur och systemutveckling, Stockholm

Javautvecklare som bidrar till framtidens innovationer

Sista ansökningsdag:

Patent- och registreringsverket, PRV, är myndigheten för immaterialrätt. Vi arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Genom att öka insikten och förmågan att omsätta immateriella tillgångar bidrar PRV till ett innovationskraftigt och hållbart samhälle. Vår vision är att PRV ska vara en drivande och självklar aktör för världens mest innovativa land.
Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang. Välkommen att utvecklas med oss på PRV!

Vill du bidra till framtidens nästa, svenska framgångssaga?

Som javautvecklare hos oss får du chansen! Vi på enheten för teknisk arkitektur och systemutveckling är delaktiga i hela utvecklingsprocessen och bidrar till framtidens innovationer. Enheten är med och skapar en modern och attraktiv myndighet som stödjer innovationer till nytta för både interna och externa intressenter. Detta görs genom egenutveckling samt nationella och internationella samarbeten. ​Du blir en del av ett team på 12 utvecklare och IT‑arkitekter.

Arbetsuppgifter

Vi söker javautvecklare som motiveras av att vara med och bygga nya system från grunden, vidareutveckla och underhålla redan befintliga system. Som javautvecklare har du kontakt med våra experter ute i verksamheten tillsammans med dina kollegor inom verksamhetsutveckling och teknisk drift.

Vi utvecklar främst i Java med tillhörande webbtekniker som exempelvis EJB, JSP, Vaadin och även i JavaScript och relaterade ramverk. Vi använder oss av moderna tekniker och plattformar som Maven, Git, Tomcat, WildFly m.m.

Arbetet är mycket varierande och sker både i team och som ensamarbete. Du kommer att få arbeta med ny- och vidareutveckling, förvaltning, samt ha möjlighet att påverka teknikval.

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig, av oss bedömd relevant, arbetslivserfarenhet som utvecklare. Du ska ha teknisk kunskap inom Java och t.ex. JavaScript, JSP, Spring, SQL, relationsdatabaser, webbapplikationer m.fl.

Vi ser även att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Arbetet ställer stora krav på samarbete med både teamets medlemmar, produktägare och användare, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper så som samarbetsförmåga, engagemang och ansvarstagande. Vidare ser vi att du är lösnings- och kundfokuserad, har lätt att kommunicera samt är lyhörd.

Givetvis delar du våra värderingar: omvärldsfokus, framåtanda och engagemang! 

PRV erbjuder

Förutom ett intressant, utmanande och självständigt arbete erbjuder vi också en arbetsplats med bra stämning, beläget i centrala Stockholm och möjlighet till distansarbete. Vi har även friskvårdsbidrag och friskvårdstimme för alla medarbetare.

De statliga avtalen erbjuder i vissa delar bättre förmåner när det gäller t.ex. antal semesterdagar och ledigheter, än andra branscher. Du kan läsa mer om dem på Arbetsgivarverkets hemsida.

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/

På vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 9 juni 2023.

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Jimmie Femzén. Vid frågor om anställningsvillkor kontakta HR-specialist Linda Waltari. Fackliga representanter är Carolina Gomez Lagerlöf (Saco-S) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås via vår växel på telefon 08-782 28 00.

(Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.)

Sökord: javautvecklare, backend, frontend, fullstack, developer