Kommunikationsenheten, Stockholm

PRV söker engagerad internkommunikationsansvarig

Sista ansökningsdag:

Patent- och registreringsverket, PRV, är ett nav i svensk innovation. Varje dag hanterar vi framtidens idéer och tekniska lösningar som kan göra morgondagens Sverige mer konkurrenskraftigt och hållbart. Vårt uppdrag är att förvalta och sprida kunskap om immaterialrätt, där patent, varumärke- och designskydd ingår. På PRV bidrar våra anställda med kunskap, framåtanda och engagemang.

Till vår kommunikationsenhet söker vi nu en kommunikatör med erfarenhet av internkommunikation. Enheten är en del av PRV:s Marknads- och kommunikationsavdelning, där vi arbetar vi med uppdrag för att sprida och öka kunskap om immaterialrätt hos många olika målgrupper. På kommunikationsenheten arbetar sju kommunikatörer med extern och intern kommunikation.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara motorn för vårt interna arbete med kommunikation. Du kommer att ha helhetsansvar för internkommunikationen på PRV. Ditt uppdrag är att driva och utveckla internkommunikationen på hela myndigheten, som har medarbetare på två fysiska orter, Stockholm och Söderhamn.

I arbetet kommer du att ha kontakt med samtliga verksamheter inom myndigheten. Du arbetar med vårt intranät, nya format tex videosändningar, uppföljning och analys och att ta insikter vidare i organisationen. Du planerar viss kommunikation direkt med GD och ledningen och jobbar både strategiskt och operativt.

Som internkommunikationsansvarig arbetar du proaktivt för att underhålla, utveckla och skapa ett gott klimat internt. Du ska vara van att ta ner verksamhetens övergripande mål och strategier och omsätta dessa till lämpliga format och innehåll för våra medarbetare på ett lättillgängligt och trevligt sätt. Vi är noga med att synka intern kommunikation och externa kommunikation. Du kommer att vara en viktig del av vår redaktion, som den enda som jobbar heltid med internkommunikation.

I rollen som internkommunikationsansvarig så krävs det att du har kunskap i videoproduktion och videoredigering. Att du har jobbat med Episerver/Optimizely både med publicering och till viss del statistik. Att du har erfarenhet av modererande och intervjuteknik.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande
  • flerårig erfarenhet av arbete på kommunikationsavdelning eller motsvarande 
  • flerårig erfarenhet av internkommunikation
  • erfarenhet av projektledarrollen och arbete i projektform
  • erfarenhet av videoproduktion, från ax till limpa
  • erfarenhet av klarspråk och tillgänglighet
  • goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska
  • goda kunskaper i publiceringsverktyget Optimizely

Vi är ganska säkra på att du känner igen en bra story när du ser en! Du är idéspruta för sociala sammanhang som är viktiga för att skapa en attraktiv organisation, tex avslutningar. Du är en fena på att skapa vi-känsla och ser vad det finns för behov i organisationen, lite tidigare än alla andra.

Som person är du självständig, drivande, entusiasmerande och bra på att samarbeta. Du är lyhörd och har en hög servicekänsla. Vi är säkra på att du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Personliga egenskaper och lämplighet väger tungt vid tillsättning av tjänsten.

Givetvis delar du våra värderingar: omvärldsfokus, framåtanda och engagemang!

PRV erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant, utmanande och självständigt arbete där du är med och stärker landets innovationsförmåga. Vi lovar också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm eller i centrala Söderhamn.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/. På vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb. PRV:s värdegrunds ledord är Omvärldsfokus, Framåtanda och Engagemang.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 2023-05-28.

För mer information är du välkommen att kontakta Sabina von Greyerz, enhetschef. Vid frågor om anställningsvillkor kontakta HR-specialist Petter Svensson. Fackliga representanter är Carolina Gomez Lagerlöf (Saco-S) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.