Tekniksökning – patent som informationskälla

Står du inför ett tekniskt problem som kan skapa lång utvecklingstid och dyra kostnader? Ofta finns svaret redan i patentinformationen.

Det finns en stor möjlighet att någon annan har mött samma eller liknande problem och redan kommit på en lösning. Genom att beställa en tekniksökning får du fram värdefull patentinformation om känd teknik, hittar de smarta lösningarna och sparar både tid och pengar.

Resultatet av sökningen

Resultatet ger svar på många teknikrelaterade frågor.

  • Var står tekniken idag?
  • Vilka aktörer finns?
  • Ska jag utveckla själv eller licensiera?
  • Finns det möjliga samarbetspartners?
  • Hur har andra löst mitt problem?
  • Gör jag intrång i någon annans patent?
  • Gör någon annan intrång i mitt eller mina patent?

Så här söker vi

Vi skräddarsyr varje tekniksökning helt utifrån dina behov. Sökningarna görs i många olika internationella databaser både inom patent och teknisk litteratur, alla med sin specialitet, som våra ingenjörer är väl insatta i. Utöver detta har vi även tillgång till PRV:s samling äldre patentskrifter samt tusentals olika internationella vetenskapliga och tekniska tidskrifter. Sökfrågorna anpassas efter kundens tekniska beskrivningar och önskemål.

Nyttan med tjänsten

Du kan använda tjänsten för att få en överblick av teknikutvecklingen inför nya tekniska projekt, lära dig hur ditt teknikområde ser ut, var tekniken står idag och vilka aktörerna är. Du ser var du ska fokusera och sparar på så sätt både tid och pengar.

Göra en beställning

Du beställer tjänster säkert genom vår e-tjänst PRV Information Secure, där du också hämtar din rapport elektroniskt.

Beställ konsulttjänst via PRV Information Secure (öppnas i nytt fönster)

Vad kostar det?

Du får alltid en personlig offert på din beställning. Priset beror på den uppskattade tidsåtgången för att ta fram just den information du behöver. Timpriset för konsulttjänster är 1700 kr.

Mer information om priser

Leveranstid

Leveranstiden är normalt 12 arbetsdagar. Möjlighet till expressleverans finns ofta. 

Kontakt vid frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta PRV konsulttjänster.

E-post till PRV konsulttjänster

Telefon: 08-782 28 00

Tilläggstjänst: Patentfamiljsökning

Du kan även ta hjälp av våra informationsspecialister som kan göra en patentfamiljssökning och reda ut patentets omfattning. Du får en tydlig sammanställning över skyddsomfånget för det aktuella patentet. För att göra detta arbete så kostnadseffektivt som möjligt rekommenderar vi att du först väljer vilka patent som du finner särskilt intressanta och därefter gör en separat beställning av patentfamiljssökning för dessa patent.

Läs mer om Patentfamiljsökning

Tilläggstjänst: Kontinuerliga bevakningar

Tänk på att resultatet av en sökning speglar det dagsaktuella läget men att patentinformationen fylls på med 10 000-tals patentdokument varje vecka. Det är därför inte helt osannolikt att något dokument skulle kunna hamna inom ditt intresseområde. Vill du ha information kontinuerligt kan vi hjälpa till med en bevakning. Meddela oss så förbereder vi.

Läs mer om patentbevakning

Observera

Vi strävar efter att utföra alla uppdrag noggrant och fullständigt, men på grund av den stora mängden information kan vi inte ge några garantier för att resultatet är komplett.