PRV söker interim HR-chef

Sista ansökningsdag:

Vi söker nu en driven och erfaren HR-chef som vill ta ett interrimsuppdrag på sex månader med eventuell förlängning, helst med start september 2024. Som HR-chef på PRV är du även avdelningschef för HR- och serviceavdelningen, serviceenheten leds av erfaren servicechef.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för det strategiska och operativa HR-arbetet vid PRV, till din hjälp har du tre professionella medarbetare vid HR-enheten. Du ger proaktivt stöd till chefer och har övergripande ansvar för HR-processer och att HR-strategier kopplas till verksamhetens mål och behov. Du är också med och driver och utvecklar myndighetens arbetsgivarvarumärke för att säkra kompetensförsörjning på kort och lång sikt.

Andra arbetsområden är t.ex att utveckla ledarskap och medarbetarskap samt att utveckla avtal, policys och riktlinjer i takt med att omvärldens krav ändras. I befattningen ligger även att ansvara för att de administrativa frågorna inom HR-området fungerar på bästa sätt. I övrigt kan nämnas att befattningen innebär deltagande i olika grupper inom och utanför myndigheten. Du kommer att samarbeta med myndighetens samtliga verksamhetsområden och med fackliga organisationer. Som interim HR-chef ingår du i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar till generaldirektören. Genom arbetet i ledningsgruppen är du även med och tar ett helhetsansvar för ledning av myndigheten.

Vem är du?

Vi söker dig som vill fortsätta att utveckla HR-arbetet på myndigheten. Du har akademisk examen inom personalområdet. Dessutom har du:

  • flerårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete
  • chefs- och ledarerfarenhet
  • mycket goda kunskaper om arbetsrätt och den statliga särregleringen
  • erfarenhet av arbete med både strategiska och operativa HR-frågor
  • erfarenhet av förhandling och samverkansarbete med fackliga organisationer
  • erfarenhet av att vara del av ledningsgrupp

Om du även har erfarenhet av att leda andra chefer är det en stark merit.

Din personliga framtoning präglas av lyhördhet, samarbetsförmåga och lösningsfokus. Ditt ledarskap präglas av ett coachande förhållningssätt. Du är en god kommunikatör och har förmåga att skapa förtroende och anpassa arbetssätt för att på bästa sätt nå framgång. Förmåga till helhetssyn är viktigt då tjänsten även innebär strategiskt ledningsarbete för hela myndigheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Givetvis delar du våra värderingar: professionalism, omvärldsfokus, framåtanda och engagemang!

PRV erbjuder

Förutom att erbjuda ett intressant, utmanande och självständigt arbete erbjuder vi också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler.

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/

På vår hemsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb

Anställningen är heltid och en visstidsanställning/interim på sex månader med eventuell förlängning. Tjänsten är placerad på PRV:s kontor i centrala Stockholm. I tjänsten förekommer resor till Söderhamn. 

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 21 juli 2024.

Du ansöker direkt via vår hemsida www.prv.se/jobb

För mer information är du välkommen att kontakta nuvarande HR-chef Tatjana Mineur via mail: tatjana.mineur@prv.se.

Vid frågor om anställningsvillkor kontakta HR-specialist via mail; Linda Waltari, linda.waltari@prv.se eller Petter Svensson, petter.svensson@prv.se.

Fackliga representanter är Carolina Gomez-Lagerlöf (Saco-S) och Håkan Bodin (ST). Dessa når du via växeltelefon 08-782 28 00.

(I denna rekrytering har vi valt mediekanal och undanber oss därför säljare.)