Vanliga frågor och svar om att jobba på PRV

Vi brukar få frågor från studenter och andra som är intresserade av att arbeta hos oss på PRV. Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Vilka yrkeskategorier?

Hos oss arbetar bland annat patentingenjörer, jurister och varumärkeshandläggare. Vi har även en marknadsavdelning som aktivt arbetar med att marknadsföra våra tjänster samt ett antal stödfunktioner inom IT, ekonomi, HR och service.

Vilka befattningar?

Vi rekryterar vanligtvis civilingenjörer två gånger per år. Vi rekryterar även jurister med intresse för immaterialrätt kontinuerligt.

Vad erbjuds mig som ingenjör?

Som patentingenjör arbetar du i teknikens framkant. Du granskar och bedömer uppfinningar från nationella och internationella kunder inom ditt teknikområde. När du börjar som patentingenjör genomgår du vår unika utbildning inom patent och immaterialrätt där teori varvas med praktik.

Utbildning till patentingenjör

Vad erbjuds mig som jurist?

Som jurist är din huvudsakliga arbetsuppgift att författa beslut i olika ärenden inom avdelningens verksamhetsområden. Du förväntas också bistå handläggarna med hjälp i deras vardagliga arbete samt ha en god överblick av rättsutvecklingen inom arbetsområdena.

Arbetet kan också innefatta rättsutredningar, författa remissvar och andra yttranden samt representera PRV internationellt i frågor relaterade till sakområdet.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns?

Ett arbete hos PRV ger dig flera olika utvecklingsmöjligheter. Som exempel kan nämnas att du som nyanställd ingenjör får 18 månaders unik specialutbildning till att bli patentingenjör. Möjlighet finns också till intern vidareutbildning för att bli patentexpert.

Utbildning till patentingenjör

Många av PRV:s medarbetare har också andra spännande roller, exempelvis rollen som presentatör. Våra presentatörer är PRV:s ansikte utåt, de syns på mässor och utbildningar med syftet att hjälpa entreprenörer, innovatörer, företagare och olika typer av affärsrådgivare att få ökad kunskap om immateriella tillgångar. Andra utvecklingsmöjligheter är processägare och projektledare.

PRV är en efterfrågad kunskapskälla i många avseenden, inte minst av journalister som ofta vill ha vårt stöd i olika frågor, skolor, företag och företagsrådgivande organisationer.

PRV har dessutom flera år i rad utnämnts till en av Sveriges 100 mest spännande arbetsgivare.

Vad erbjuder arbetsplatsen?

Förutom självständiga, intressanta och omväxlande arbetsuppgifter kan PRV erbjuda dig en mänsklig arbetsplats. Vi tillämpar flexibel arbetstid vilket ger dig möjlighet att planera ditt arbete och styra din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare även ska hinna med att ha ett liv utanför jobbet och ha tid för familj, vänner och fritidsintressen. Vi vet att medarbetare som mår bra också presterar bra. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag som en uppmuntran till att motionera regelbundet.

Detta erbjuder vi dig som arbetar hos oss 

Lönepolicy?

Våra löner är individuellt satta och är beroende av din prestation, förmåga och engagemang. Vi har en lönepolicy som tydliggör på vilka grunder lönen sätts och vad du kan göra för att påverka den.

Hur många patentingenjörer?

På PRV har vi 127 patentingenjörer. Det är 64 kvinnor och 63 män. Snittåldern är 42 år.