Vanliga frågor och svar om att jobba på PRV

Vi brukar få frågor från studenter och andra som är intresserade av att arbeta hos oss på PRV. Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Vilka yrkeskategorier?

Hos oss arbetar bland annat patentingenjörer, jurister och varumärkeshandläggare. Vi har även en marknadsavdelning som aktivt arbetar med att marknadsföra våra tjänster samt ett antal stödfunktioner inom IT, ekonomi, HR och service.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns?

Ett arbete hos PRV ger dig flera olika utvecklingsmöjligheter. Som exempel kan nämnas att du som nyanställd ingenjör får 18 månaders unik specialutbildning till att bli patentingenjör. Möjlighet finns också till intern vidareutbildning för att bli patentexpert.

Utbildning till patentingenjör

Många av PRV:s medarbetare har också andra spännande roller, exempelvis rollen som målgruppsansvarig. Våra målgruppsansvariga är PRV:s ansikte utåt, de syns på mässor och utbildningar med syftet att hjälpa entreprenörer, innovatörer, företagare och olika typer av affärsrådgivare att få ökad kunskap om immateriella tillgångar. Andra utvecklingsmöjligheter är processägare och projektledare.

PRV har ett mycket stort nätverk ute i Europa där vi samarbetar med motsvarande myndigheter och tillsammans arbetar för gemensamma standarder och internationella utbildningssamarbeten. Exempel på organisationer i Europa är, EUIPO, EPO och WIPO.

PRV är en efterfrågad kunskapskälla i många avseenden, inte minst av journalister som ofta vill ha vårt stöd i olika frågor, skolor, företag och företagsrådgivande organisationer.

PRV har dessutom flera år i rad utnämnts till en av Sveriges 100 mest spännande arbetsgivare.

Vad erbjuder arbetsplatsen?

Förutom självständiga, intressanta och omväxlande arbetsuppgifter kan PRV erbjuda dig en mänsklig arbetsplats. Vi tillämpar flexibel arbetstid vilket ger dig möjlighet att planera ditt arbete och styra din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare även ska hinna med att ha ett liv utanför jobbet och ha tid för familj, vänner och fritidsintressen. Vi vet att medarbetare som mår bra också presterar bra. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdsbidrag som en uppmuntran till att motionera regelbundet.

Detta erbjuder vi dig som arbetar hos oss