Det här erbjuder vi

Här presenterar vi några av de förmåner och villkor som gäller för anställda på PRV.

Ett spännande och viktigt jobb

PRV bidrar till att göra Sverige mer framgångsrikt genom att skapa förutsättningar för innovation och tillväxt hos enskilda företag. Med hjälp av våra insikter kan forskare bli mer effektiva, kunniga och framgångsrika. Immateriella rättigheter lägger grunden för ett starkt näringsliv!

Vi har många olika yrkeskategorier men de två största är patentingenjörer och varumärkeshandläggare. Som patentingenjör är det du som allra först får se vad Sveriges uppfinnare, företag och forskare arbetar med. När du väl godkänner en ansökan är det en framtida innovation du har framför dig. 

Karriär och balans i livet

Vi har bra utvecklingsvägar, en positiv företagskultur och månar om ett liv i balans. På PRV får du ett spännande arbete i händelsernas centrum. Och inte minst; tillfredsställelsen att bidra till framtidens nästa, svenska framgångssaga.

Förmåner och villkor

De flesta som arbetar hos oss har flexibel arbetstid, vilket innebär att du under delar av dagen kan planera din arbetstid själv, under förutsättning att det fungerar ur verksamhetsperspektiv. På PRV har du möjlighet att arbeta från distans två dagar i veckan. 

Semester

Din ålder avgör hur många semesterdagar du har. Är du upp till 29 år har du 28 dagar, är du 30 år eller äldre har du 31 dagar och är du 40 år eller äldre har du 35 dagar. Redan under ditt första år som anställd får du betald semester.

Lön

Vi har individuell lönesättning och du och din chef har återkommande dialog om mål, arbetsresultat och lön.

Friskvård

För oss är det viktigt med ett hållbart arbetsliv – vi vill att du ska ha balans mellan arbete och fritid och må bra på jobbet. Vi uppmuntrar alla anställda att använda sin friskvårdstimme varje vecka, och vi erbjuder ett friskvårdsbidrag upp till 4000 kronor per år.

Föräldraledighet

När du är hemma med ditt barn och tar ut föräldrapenning ger vi dig en kompletterande ersättning, föräldrapenningtillägg, som innebär att du under högst 360 dagar totalt får en ersättning som motsvarar 90 procent av hela din lön. Du har också rätt att jobba deltid tills barnet fyller 12 år.

Föreningar

På PRV finns ett antal populära föreningar. Bland annat finns konstförening, idrottsförening och en musikförening.