PRV:s bibliotek har samlat litteratur om grön teknik

PRV arbetar aktivt med Agenda 2030 för att bidra till att uppnå de globala målen socialt, ekonomiskt och miljömässigt inom hållbar utveckling. Grön teknik är en del i arbetet med hållbar utveckling och handlar om miljövänlig och hållbar teknik.

 I PRV:s bibliotek har vi i vår sökportal BiblioteksSök samlat ett urval böcker och artiklar om hållbarhet och grön teknik inom olika teknikområden.

Länkarna i bibliotekets Litteratur om grön tekniksida pekar på sju olika kategorier som finns i BiblioteksSök och Mediearkivet. Sökningarna som går till BiblioteksSök uppdateras automatiskt med nytt innehåll när sådant finns, medan artiklarna från Mediearkivet förnyas manuellt med vissa intervall. De sju kategorierna är Energi, Vatten, Jord- och skogsbruk, Föroreningar och avfall, Transporter, Produkter, material och processer och Byggnadskonstruktion. Ämnesindelningen bygger på den som World Intellectual Property Organization, WIPO, använder på sin plattform WIPO Green.

WIPO Green är en plattform för hållbar teknik där du kan hitta grön teknik och samarbetspartners eller presentera egna idéer och produkter. På vår Sida för grön teknik hittar du Förutom PRV:s Bilioteksök även länkar WIPO Green och Mediearkivet.

Tanken med vår ”grön tekniksatsning” är att du som vill få en inblick i vad som är på gång inom grön teknik snabbt ska kunna orientera dig och finna relevanta artiklar och patent genom vår Grön teknik-sida.

-Du kan hitta information om vad som är på gång inom dessa områden och vad som är patentsökt  och matcha det med litteratur från vårt bibliotek. Det du hittar hos oss kan du komma hit och låna eller beställa via ditt lokala bibliotek, säger Helen Elvebrink, bibliotekarie.

Litteratur om grön teknik