Skynda att fynda – en genomgång av ditt företags immateriella tillgångar

Visste du att du som företagare har möjlighet att få ersättning både för en professionell genomgång av ditt företags immateriella tillgångar och/eller registreringsavgiften för varumärke, design och patent? Nu öppnar möjligheten att ansöka om finansiering från SME Fund. Men glöm inte att det är först till kvarn som gäller.

Från och med nu och fram till den 16 december har små och medelstora företag möjlighet att söka bidrag från EUIPO:s SME Fund.

Rådgivare tittar på din affärsmodell, dina produkter eller tjänster och tillväxtplaner och hjälper dig att identifiera de viktigaste immateriella tillgångarna ur ett affärsperspektiv. Tjänsten kan hjälpa dig att bestämma vilka immateriella rättigheter du ska ansöka om och hur du ska utforma din strategi för immateriella tillgångar i framtiden.

Har du redan registrerat immateriella rättigheter får du råd i hur du kan utveckla din immaterialrättsportfölj.

- Den här genomgången av företagens tillgångar är jättebra. Företaget får en tydlig koppling mellan de viktigaste immateriella tillgångarna och hur de ska hanteras affärsmässigt, säger Anna Lundqvist, strategisk samordnare på Patent och Registreringsverket, PRV.

Mer information hittar du här  

Uppdaterad 2023-01-31