Konsulttjänster för asiatisk dokumentation

Korean Intellectual Property Office (KIPO) och Patent och Registreringsverket (PRV) har gemensamt undertecknat ett avtal där båda parter erbjuder konsulttjänster inom respektive patentdokumentation till våra kundgrupper. PIPC (Patent Information Promotion Center) genomför sökningarna.

Ett stöd för kunder

Syftet med samarbetet är att kunna stötta kunder som har intresse av sökningar som baserar sig på asiatisk patentdokumentation. Tjänsterna erbjuds till kunder som har specifika intressen i patentdokumentation från Japan, Kina och Korea. Avtalet mellan PRV och KIPO erbjuder en unik möjlighet att kunna utöka sina sökningar till att även omfatta patentdokumentation som vanligtvis anses vara svåra att täcka.

Patent Information Promotion Center (PIPC)

Det koreanska institutet för patentinformation är ett självständigt dotterbolag som är anslutet till koreanska patentverket. Deras uppgift är att assistera KIPO med prior art-sökningar som används i patentprocessen. PIPC är även leverantör för KIPO:s söktjänster. PIPC hanterar endast beställningar och rapporter på engelska.

Effektivt och högkvalitativt verktyg

För många patentverk världen över är det en utmaning att göra sökningar i japansk, kinesisk och koreansk patentdokumentation, med hänsyn till språkskillnaderna. Därför är det en bra idé att använda en regional leverantör. PIPC använder sina språkkunskaper för att hjälpa kunder att hitta svaren. De har utvecklat ett eget sökverktyg som kan hantera dokumentation som är författade på olika asiatiska språk. Det avancerade verktyget som hanterar asiatiska tecken lämpar sig utmärkt för textsökning. När man inte behöver förlita sig på korta engelska sammandrag eller stundtals otillräckliga maskinöversättningar, ges utmärkta förutsättningar till att få ett mer korrekt och tillförlitligt sökresultat. Sökverktyget lämpar sig för all sorts teknik.

Beställ sökningar med PRV InterPat Secure (öppnas i nytt fönster)

Läs mer

Leveransvillkor

Priser

Kontaktuppgifter