Konsulttjänster - frågor och svar

Här är svaren på de vanligaste frågorna vi får om våra konsulttjänster.

Hur snabbt kan man få en konsulttjänst utförd?

Vår standardleveranstid är 12 arbetsdagar från det att kunden har accepterat vårt kostnadsförslag. Vi erbjuder även expressleverans i de flesta fall. Leveranstid för expresstjänster bestäms då i samråd mellan kunden och den ansvariga handläggaren på PRV.

Hur mycket kostar det?

Vi erbjuder flera olika konsulttjänster inom patent, varumärke och design. Beroende på vilken typ av tjänst du behöver varierar kostnaden. I vissa typer av tjänster har vi fast pris. Exempelvis kan Nyhetsgranskning inom patent fås till ett fast pris av 12.100 kr (exklusive moms) samt en Förhandsgranskning inom varumärke för 2400 kr (exklusive moms). I övriga uppdrag baseras priset på ett kostnadsförslag som vi förbereder åt kunden och som kunden får ta ställning till. För patent baseras kostnaden på ett timpris av 1360 kr per timme och för varumärke och design på 900 kr per timme.

Inom vilka teknikområden har PRV expertis?

På PRV jobbar ca 150 specialister och experter inom patent, varumärke och design. Vi har över 110 patentingenjörer med gedigen kunskap och erfarenhet inom alla tekniska områden. Vi har varumärkesexperter och designexperter samt statistikexperter, varför vi kan tillgodose i stort sett alla förfrågningar inom det immaterialrättsliga området.

Hur ska mitt underlag se ut?

Ju mer detaljerad din beskrivning är av din idé desto bättre sökfråga kan patentingenjören utforma. Finns ritningar och figurer kan du med fördel också skicka med dessa för att förtydliga texten. Du kan dessutom begära att få en kontakt med den patentingenjör som ska göra din sökning. I den kontakten är det bra att stämma av att ingenjören har uppfattat ditt uppdrag korrekt.

Får jag bekräftelse på att jag har lämnat in min beställning?

Görs beställningen via vår säkra webbtjänst PRV Information Secure skickas ett mejl ut med bekräftelse på att vi har mottagit din beställning.

På vilket sätt kan jag lämna in min beställning?

Du kan på ett säkert sätt lämna in ditt uppdrag och hämta din rapport via PRV Information Secure (PIS).

PRV Information Secure, PIS (öppnas i nytt fönster)

Du kan även skicka in din beställning med vanlig post eller med e-post.

E-post till PRV konsulttjänster

Har ni bevakningstjänster?

Ja, det finns bevakningstjänster för alla våra immaterialrättsliga områden.