Låna och beställa

Biblioteket är öppet för alla, välkommen hit!

Biblioteket är stängt för drop-in besök men du är välkommen till oss för att låna böcker om du bokar tid i förväg. Du når oss bäst genom e-post men du kan också ringa under våra öppettider.

Telefontid:
måndag, onsdag och fredag kl. 9-12
tisdag och torsdag kl. 12-15

Telefon: 08-782 26 50

biblioteket@prv.se

Lämna tillbaka böcker kan du även göra i receptionen som håller öppet måndag-fredag kl. 9-11.

Självklart är du frisk när du besöker oss!

Låna tryckta böcker

Du kan låna med dig de flesta av våra böcker hem. Lånetiden är 28 dagar.
Bor du utanför Stockholm kan du beställa våra böcker via ditt lokala bibliotek.

Teknisk litteratur, referensverk samt böcker som endast finns i Söderhamn kan bara läsas på plats i vårt bibliotek. Räkna med att det tar några arbetsdagar att få böckerna till Stockholm.

Låna om

Du har möjlighet att låna om upp till tre gånger om boken inte är reserverad av någon annan, lånetiden förlängs med 28 dagar vid varje tillfälle. Du kan själv låna om via vår bibliotekskatalog. Användarnamn och pin-kod får du vid första lånetillfället. Om du glömt dina inloggningsuppgifter ta kontakt med oss.

Logga in i PRV:s bibliotekskatalog (extern webbplats)

Låna e-böcker

Du kan antingen läsa direkt i vårt bibliotek eller ladda ned e-boken på egen dator, mobil eller läsplatta när du besöker oss. Lånetiden är upp till 14 dagar. Du behöver viss programvara för att kunna ladda ner en e-bok och gör det gärna innan du kommer till oss.

Du kan också ladda ned e-böcker hemifrån om du har ett BiblioteksSöks konto, egna inloggningsuppgifter och appen EBSCO Mobile från AppStore installerad på din iPhone eller iPad. Har du en android får du vänta till hösten då en buggfri version släpps hos Google Play. Behöver du ett BiblioteksSökskonto, boka in ett besök hos oss.

Lån av e-böcker

Beställ material

Allt material finns inte på plats i biblioteket, men går att beställa fram. Äldre patentakter kan exempelvis ta ett par arbetsdagar att få fram. Skicka din beställning via e-post till oss så har vi materialet framme när du kommer.

biblioteket@prv.se

För bibliotek

Vi ser gärna att fjärrlånebeställningar görs via Libris. Logga in i vår bibliotekskatalog med Librissigel och pinkod för att göra omlån.

Logga in i PRV:s bibliotekskatalog (extern webbplats)

Tipsa oss gärna om nya böcker

Har du förslag på böcker du tycker vi borde köpa in? Mejla oss!

biblioteket@prv.se

Dina personuppgifter registreras när du lånar

Som låntagare kommer du att registreras i vårt bibliotekssystem och dina personuppgifter behandlas enligt GDPR. 

Läs mer om personuppgifter och GDPR