Tröja för ammande

Under en höstfika med sin syster och lille systerson tyckte Mia Seipel att systern såg ut att frysa om magen när hon drog upp tröjan för att amma. Mia Seipel kläckte en idé som idag omsätter många miljoner.

Kall mage

Det var kallt ute och Mia Seipels syster skulle amma sin son. Hon drog upp tröjan och hela magen blev bar. Mia Seipel tyckte att det borde finnas en bättre lösning. Hon gick hem och skissade på en amningströja. Idén var enkel, mammorna skulle inte behöva frysa om magen, dessutom skulle plagget vara snyggt och man skulle inte behöva visa hela överkroppen för att amma.

Lever på innovationen

Efter stöd och hjälp från bland annat ALMI fick Mia Seipel patent på amningströjan. Efter att tidningar uppmärksammat hennes idé trodde hon att det skulle gå enkelt att sälja de 700 exemplar som hon beställt in. Men i början gick det trögt. Mia Seipel försökte sälja in amningströjan till de stora klädkedjorna men intresset var inte stort. Hon sökte flera utmärkelser och stipendier, och fick ett omnämnande av Utmärkt Svensk Form och till slut började försäljningen ta fart. Kedjorna kontaktades igen och nu var de intresserade. Idag kan Mia Seipel leva på sin innovation och driver företaget Boob AB som via återförsäljare säljer plaggen i ett 20-tal länder.

Mia Seipel - tröja för ammande 

Patentansökan

Patentansökan i Svensk Patentdatabas (extern webbplats)