Har du frågor om patent?

Vi hjälper dig med alla slags patentfrågor. Är du osäker på om det rör patent eller någon annan skyddsform reder vi ut vad som gäller.

Det här kan vi hjälpa dig med

  • Har du en patentansökan och funderar på att söka vidare i andra länder? Vi informerar om vilka möjligheter som finns.
  • Vill du undersöka hur det ser ut inom ett visst teknikområde? Vi guidar dig i olika databaser så att du själv kan söka vidare.
  • Undrar du om ett visst utländskt patent är skyddat även i Sverige, eller skulle kunna börja gälla i Sverige? Vi informerar om det aktuella läget.
  • Har du tekniska frågor och vill prata med någon som är insatt i just den tekniken? Vi hjälper dig att komma i kontakt med någon av våra ingenjörer inom området.

Du kan höra av dig till vår kundsupport och till vårt bibliotek.

Kundsupport

PRV:s kundsupport finns till för att svara på dina frågor och hjälper dig att komma i kontakt med våra experter. Vi har många kontakter med andra aktörer som arbetar inom innovation och kan tipsa dig om vart du kan vända dig för att få mer stöd och rådgivning.

E-post till kundsupport@prv.se

Telefon: 08-782 28 00

Vanliga frågor

Frågor och svar om patent

Biblioteket

PRV:s bibliotek hjälper dig att hitta den information du behöver kring din tekniska idé, dina studier eller din forskning.

E-post till biblioteket@prv.se

Telefon: 08-782 26 50

Besök: Valhallavägen 136 på kontoret i Stockholm under våra öppettider måndag, onsdag, fredag mellan 09.00-12.00 eller tisdag, torsdag mellan 12.00-15.00. Anmäl dig i receptionen så möter vi dig.

Förboka besök: Du har även möjlighet att förboka ditt besök hos oss för att få hjälp med informationsvägledning inom patentområdet. Välkommen att boka tid via e-post eller telefon.

Svensk Patentdatabas (extern webbplats)